Lektioner hos militären

Written on 8:00 AM by Stephanie

Mitt mest lärorika skolminne var när vi åkte iväg med klassen till militäranläggningen P7 i Revinge. Vi var på P7 i fyra dagar och då fick vi tälta i ett tjugomannatält. Vi var 23 personer i tältet så vi kom varandra riktigt nära.

I Revinge fick vi göra mängder av samarbetsövningar vilket var väldigt lärorikt och gjorde att klassen fick bättre stämning och sammanhållning. Den första dagen fick vi välja en plats där tältet skulle vara och så fick vi bygga upp en plats för toaletten och tvättstället. De flesta av oss hade aldrig satt upp ett tält eller en toalett men efter ett tag hade hela klassen lärt sig detta.

Något som jag minns väldigt tydligt var en kväll då våra befäl bestämde att vi skulle laga vår egen mat. Vi var vrålhungriga så vi började med maten direkt. Det var inte världens lättaste uppgift med tanke på omständigheterna. Vi hade ingen spis, inga kastruller eller några andra köksredskap. Därför tog det ganska lång tid att göra maten och vi blev trötta och irriterade och vi lärde oss hur andra och en själv reagerade i svåra situationer.

Vår klass är väldigt tävlingsinriktade och vi pushade varandra väldigt mycket. Vi fick tävla mot våra parallellklasser i olika grenar där vi tvingades att samarbeta. Vi fick t.ex. inom lagen försöka göra upp en eld. En annan övning var att man skulle försöka transportera vatten med hjälp av olika saker t.ex. en påse med massa hål i. Tack vare dessa tävlingar var vi tvungna att slå våra kloka huvuden ihop och samarbeta. Vi lärde oss att acceptera varandra och vara lyhörda. Revinge gjorde också att vi kom varandra närmare i klassen och att klassen blev som en enda grupp.

Bildkälla: Stephanie Andersson

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Post a Comment